Sömnlös

Jag kan inte sova. Trots alla möjliga sömnmediciner. Hjärnan vägrar att stänga av och tankar och bilder liksom flimrar förbi när jag försöker blunda mig till sömns. Det går inte. Jag grubblar igen och vissa dagar är det som helt omöjligt att trycka på stoppknappen. 
 
Det har ju varit relativt tyst i huvudet på mig ett bra tag och det har varit ofantligt skönt. Men nu börjar det dra igång igen. Inte på det där jag-måste-bestämma-mig-för-om-ska-leva-eller-dö-sättet. Och inte ångest för precis allt. Det är befriande. Men nu handlar det istället  om min jobbångest, och om min känsla av att vara ful, konstig och oälskbar. Och så ångesten över pengar. Jag går inte runt och kan inte göra någonting roligt. Skulle vilja åka iväg på något kul med Loppan, om så bara till Åland för att träffa Ålands-pappan. Men det går inte. Blir inga pengar över till mat då. Blir ändå inga pengar över till mat. Och det suger. Allt det här ältas runt i huvudet på mig om och om igen. Jag kan inte få det att sluta. Så nu ligger jag här och kan inte somna. 

stress

Tiden stressar mig ofantligt mycket just nu. Jag hinner inte med. Den räcker bara inte.
 
Som vanligt försöker jag hantera det genom att skriva en massa listor. För att liksom få grepp om det. Men listorna göra mig bara ännu mer stressad, för nu står jag här med listor på listorna och får ändå ingenting gjort. Jag låser mig i något slags stress-ångest-läge som jag inte vet hur jag ska ta mig ur. Kan inte tänka klart och blir samtidigt klumpigare än vanligt och irriterande virrig. Det är så typiskt mig när jag har för mycket i huvudet. Det är nu jag skulle behöva någon slags hjälp att strukturera, sortera och prioritera. För jag kan verkligen inte själv och det bränner ut mig.
 
 

Malakamavendel?

Diskuterar med Loppan om vad Panetoz egentligen sjunger. Åsikterna går lite isär.

Så här går den, hävdar hon bestämt; "Kom o kom, håll om mig hårt, genom malakamavendel..."

Jag; Eh? Nja jag tror att den går så här; "Kom o kom, håll om mig hårt, genom alla kalla nätter..."

Loppan; Eh, neej.

(I rest my case)