Klättring

Tisdag. Klättringsdag med Bokstavsbarnen. Idag fick jag äntligen med henne dit. Det tog tid. Klädvånda, hoppa-på-ett-ben-ned-för-långa-trappan-fördröjning och hänga på ledstången - men jag höll mig lugn, gav henne tiden, och sedan drog vi iväg. Och det gick bra. Hon fick höra att hon var efterlängtad, tog ett gäng väggar med samma beslutsamhet som alltid, blev smygbjuden på en kolakaka och sedan däckade hon på en tjockmatta. Det blev ett ganska kort besök, men jag tror att hon var nöjd. Jag också. Hon tog sig över hindret att åka dit igen efter det långa sommaruppehållet och förhoppningsvis håller det i sig även nästa vecka. Min modiga Loppa. 
 
 
 
 

Rätt till mitt liv

 " Du har rätt till ditt liv. Lev det som du önskar. Fortsätt att ta hjälp med det som är svårt och fortsätt att utveckla dina talanger, de är många.  Allt gott önskar jag dig i framtiden! M. "
 
Jag läser de fina avskedsorden från den snälla, tillåtande läkaren och tänker att jag verkligen ska försöka. Jag ska försöka leva mitt liv som jag önskar - för jag har rätt till det.  Virvlar iväg ett varmt tack genom universum och kan inte låta bli att sakna henne en smula där inne i hjärttrakten. 
 
 
 

Myror och spindlar everywhere

Det är mycket oro i Loppan just nu. Framförallt för småkryp. Spindlar, flugor, myror, spindlar och eh...spindlar. Och getingar. Igår blev hon stucken av en och det var ungefär det värsta som kunde hända. Hon ville inte ens gå över skolgården när jag kom och hämtade henne på fritids; "det finns jättemånga getingar där!", och hon vågade knappt kliva ur bilen när vi kom hem. Tydligen så ska hon inte vara utomhus typ någonsin igen. Vi får se hur det går med den saken, men hon sliter helt klart rätt mycket med det här. Och hennes oro gör mig lite orolig. Den här sommaren har det eskalerat rejält. Hon som älskar att bada har knappt gjort det alls, eftersom det kanske finns fiskar i vattnet. Och de ständiga frågorna; finns det spindlar här? Finns det myror här? Kan du titta igenom hela huset för att se om det finns några spindlar eller myggor eller flugor någonstans innan jag ska sova? Är det farligt att bli stucken av en geting? Kan jag dö?
 
Pju. Varför skulle den satans getingen sticka just henne?