Hjärta eller hjärna?

Att lägga de där viktiga livspusselbitarna på plats. Det är fasen inte lätt. Hur får man till det?
 
Jag grubblar över jobb och boende. Längtar efter ett jobb som jag tycker om och brinner för, och önskar att jag kunde landa i ett boende som ger mig mera ro. Det finns små drömkorn långt där inne, nära hjärttrakten, men de är nästan inte synliga och jag vet inte hur stor plats jag ska låta dem få - eller ens om det är dags att plocka fram dem. Hur som helst så vet jag inte hur det skulle vara möjligt att få dem att växa till någon slags sanning. Hur mycket hjärta och hur mycket hjärna kan jag vara liksom?
Jag har svårt att må bra när hjärnan får bestämma mest, och egentligen tror jag mer på hjärtat, men ibland behövs det där rationella för att bana väg för känslan. Frågan är vart jag befinner mig just nu?

Måndag efter vårig helg

Att ta sig igenom en helg med Loppan och en kraftlös kropp är alltid en utmaning. Jag orkar inte så mycket. Men jag har varit mer närvarande än på ett tag, och till största delen har vi haft det bra. Vi har haft hemmamys, hängt i mina barndomskvarter (på gott och ont) och lunchat i solen med fin vän (som var den bästa för länge sedan, men som jag sällan träffar nu för tiden - men coolt att vi ändå finns kvar i någon form). Och så har vi promenerat i skogen. Jag har visat Loppan var jag grävde ned en skatt när jag var liten, var myrorna bor, och vilken sten man kan klättra upp på om man vill resa till fantasifulla länder.
 
Barndomsradhuset väcker många tankar och känslor, och till viss del är det sådant som tröttar ut, men jag har ändå lyckats rätt bra med att inte låta dem ta för stor plats. Allting är som vanligt ganska ordlöst...
 
Idag, måndag, fryser jag om fötterna och laddar inför anställningsintervju. Den första av tre den här veckan. Egentligen orkar jag inte, men jag måste, så jag ska bara försöka att bita ihop och göra det.
 

Ge mig kraften

Och jag sitter vid mitt altare igen, och ber till Universum (vad-det-nu-är) om Kraft, Liv och Tillit. 
 
Ge mig Kraft. Ge mig Liv. Ge mig Tillit. Snälla ge mig.